PREZENTARE COLECTIVUL DE LIMBA SI LITERATURA ENGLEZA

 

SEF COLECTIV

Conf. univ. dr. Amalia Marasescu

SECRETAR STIINTIFIC

Lect. univ. dr. Cristina Arsene-Onu

 

DESCRIERE GENERALA

Colectivul de Limba si Literatura Engleza  are un istoric bogat incepand cu anul 1974 cand s-a infiintat sectia Franceza-Engleza cu durata de 4 ani in cadrul fostului Institut de Invatamant Superior din Pitesti, sectie care a functionat pana in anul 1985, formând peste 200 de specialisti in domeniul limbii si literaturii engleze sub indrumarea unor profesori recunoscuti pe plan national si international ca Virgiliu-Stefanescu Draganesti, Andrei Bantas, Anda Teodorescu-Bantas si Procopie Clontea. Sectia a beneficiat de asemenea de prezenta a 9 lectori americani Fullbright in perioada 1976-1983.

Specializarea Engleza a fost din nou autorizata si acreditata ulterior incepand cu anul 1990 si functioneaza si in prezent in cadrul unor sectii cu dubla specializare: Franceza-Engleza (1990 si in prezent), Romana-Engleza (1991 si in prezent), Teologie-Engleza (1992-2004), Traducere-Interpretare (Engleza-Franceza) - autorizata sa functioneze incepand cu anul universitar 2009-2010. Pana in prezent sectia a pregatit peste 500 de absolventi dintre care in prezent o mare parte lucreaza in invatamantul preuniversitar, iar un numar de peste 30 in invatamantul superior.

 

In anul 2005 s-a autorizat la aceasta sectie programul de studii masterale in engleza Lingvistica Literara (Literary Linguistics). Incepand cu anul universitar 2009-2010 in cadrul Colectivului de Limba si Literatura Engleza este acreditat un nou program de studii masterale de Traductologie – Limba engleza.

In colaborare cu Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic, Colectivul de Limba si Literatura Engleza gestioneaza activitati de perfectionare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar prin definitivat, gradul II, gradul I, perfectionari periodice. 

 

Colectivul de Limba si Literatura Engleza publica si o revista Studii si Cercetari Filologice. Seria Limba si Literatura Engleza.

Activitatea stiintifica la nivelul colectivului s-a concretizat prin publicarea a peste 20 de carti de specialitate in edituri recunoscute care constituie o sursa importanta de studiu a limbii si literaturii engleze pentru studentii de la Pitesti si din alte centre universitare.

SPECIALIZARI GESTIONATE

TIPUL

(Licenta, Master, Doctorat)

DENUMIREA

Durata

Licenta

Traducere-Interpretare (engleza-franceza)

3 ani

Licenta

Franceza-Engleza

3 ani

Licenta

Romana-Engleza

3 ani

Master

Traductologie - limba engleza

 

2 ani

STAFF

Functia didactica

Numele si prenumele

 

Conf.univ.dr.

Amalia Marasescu

Lect.univ.dr.

Cristina Miron

Lect.univ.dr.

Cristina Arsene-Onu

Conf.univ.dr.

Valentina Stinga

Asist.univ.drd.

Paula Pirvu

Lect.univ.dr.

Adela Dumitrescu

 

CERCETARE STIINTIFICA

 

Cercetarea este orientata in doua directii:

a.        Perfectionarea individuala a membrilor colectivului prin studii si cercetari de specialitate finalizate in mare masura prin masterat si partial prin doctorat, toti membrii colectivului fiind angajati in unul sau altul din aceste studii de pregatire. Un rol important in aceasta activitate il joaca participarea membrilor colectivului la diferite sesiuni si simpozioane stiintifice care apoi sunt publicate in revista colectivului Studii si Cercetari Filologice. Seria Limba si Literatura Engleza sau in alte reviste de specialitate din exteriorul universitatii.

b.        Alcatuirea si publicarea de carti, manuale universitare si caiete de seminar  menite sa faciliteze accesul mai usor al studentilor la cunostintele de specialitate. (vezi sectiunea STUDENTI - Resurse ale invatarii)

 

Toate drepturile rezervate Universitatea din Pitesti
fotograflaborator foto